El plaer adult de la forneria

 In Actualidad, Sabías que

L’1 de febrer és oficialment el dia internacional de la xocolata negre.
La xocolata negra és un producte molt utilitzat en el món de la forneria i la Pastisseria i considerat per a molts públics com un plaer adult. Al llarg de la història trobem una àmplia varietat d’elaboracions que incorporen aquest producte per la seva puresa, beneficis i organolèpsia.

Trobem elaboracions des del tradicional croissant de xocolata negre, que podem trobar a la majoria de les fleques i forns, fins a les clàssiques trufes.

La xocolata negra és un producte molt versàtil que ens permet emprar-lo en diferents formats: fos, en pols, sòlid… A més, podem trobar-ne diferents varietats, des d’algunes més suaus fins a d’altres de més intenses o amargues.

Tot I ser un producte molt versàtil, s’ha de treballar de manera adequada i atemperar-lo correctament per obtenir uns bons resultats.

Avui us compartirem alguns consells a l’hora de treballar amb xocolata negra:

En primer lloc, si volem que la nostra xocolata es fongui de manera uniforme, és important fer servir un recipient de vidre o de metall, no de plàstics, ja que el plàstic no condueix la calor de manera uniforme.

En segon lloc, un dels mètodes més antics i usats per fondre xocolata negra és al bany maria. Una tècnica que ens garanteix que la nostra xocolata no es cremarà, ja que no entra en contacte directe amb la calor.

Per últim, eviteu que caigui aigua o vapor a la vostra xocolata, pot endurir-la. Si us trobeu en aquesta situació, afegiu-hi una mica d’oli vegetal i removeu.

Com a forners ens encanta treballar amb productes versàtils i que ens permetin fer diferents elaboracions partint d’un mateix producte, en aquest cas, la xocolata negre.

Recent Posts
Panettone Daniel Jordà