Noves tendències en panificació

 In Sin categoría

El sector del pa no queda exempt de les noves tendències del sector alimentari.

La realitat és que aquest mercat evoluciona, cada vegada més, cap a la diversificació del producte. Això es tradueix en què, si abans els forns en tenien prou amb tenir barres i pans rodons de mig, de quart i de quilo, ara ja no. Ara, el consumidor espera trobar al seu forn una bona varietat de pans, de formats, farines i ingredients complementaris ben diversos. Gairebé espera trobar un pa ¨fet a mida¨ dels seus gustos i necessitats. Des de pa de cereals fins a pa de farina d’espelta, passant pel panet amb trossets de xocolata, l’oferta s’espera que sigui variada.

Una altra tendència en alça és la ¨portabilitat¨ dels productes, és a dir, que s’ofereixin productes per menjar a qualsevol lloc, ja sigui entre hores, al carrer, o a  l’oficina – o l’escola, en cas dels infants. Lligada a aquesta ¨portabilitat¨ hi trobem una altra tendència, i és l’autosuficiència del producte; és a dir, que un sol producte de pa ens pugui servir com a Snack per si sol (per exemple, un panet d’olives, uns bastonets de pa amb formatge o un panet de xocolata), sense haver-se de complementar amb altres ingredients. Això facilita la vida al consumidor i, per tant, serà un punt de diferenciació i de reclam.

La varietat ens els ingredients ¨extra¨ a afegir al pa en si mateixa conforma una altra tendència. Si inicialment s’oferia pa amb olives o amb formatge, ara l’especialització va més enllà, i podem trobar des de formatge brie a olives de kalamata. Els fruits secs són un altre dels protagonistes en aquest cas, que actualment trobem acompanyats d’espècies com la canyella, el comí, la cúrcuma o l’espígol.

L’estacionalitat de l’oferta també marca una de les tendències del moment. Actualment trobem un pa o producte de brioixeria per a cada ocasió, data assenyalada o estació. El pa de Sant Jordi, la coca de Sant Joan, o el pa de tardor en són bons exemples.

Prepareu-vos, doncs, per oferir un bon ventall de productes que puguin satisfer tots els gustos!

Recent Posts