Prepara la teva Mona de Pasqua

 In Novetats, Receptes

Ara que tenim temps per cuinar, i necessitat de distreure’ns una estona en aquests dies de reclusió, podem aprofitar per posar-nos a la cuina i recuperar receptes tradicionals o provar d’innovar amb noves versions. Com que tenim la Setmana Santa ben a prop us volem engrescar a què preparareu una Mona de Pasqua tradicional. Ara és el moment de perfeccionar-la.

Heu de saber que les Mones de Pasqua tradicionals es fan amb brioix i amb forma arrodonida i que la seva recepta es coneix des del segle XV. En aquesta època s’hi posava el mateix nombre d’ous que els anys del fillol que la rebia de mans del padrí fins que feia la comunió als 12 anys. Llavors, aquest dolç no portava xocolata, que es va afegir a partir del segle següent amb l’arribada del cacau d’Amèrica.

Els ous són el símbol protagonista de les Mones de Pasqua. La seva simbologia es relaciona amb l’arribada de la primavera i amb rituals de fertilitat. Antigament, és coronava aquest dolç amb ous durs. Si voleu fer una versió més moderna, podeu substituir els ous durs per ous de xocolata

Ingredients:
1/2 kg – És Farina de Girona
75 g – Sucre
50 g – Mantega
3 – Ous
10 gr. – Sal
1 – Pell de llimona ratllada
50 g. – Llevat premsat
Llet

Per fer el guarniment:
Ous durs o de xocolata
Oli
Ou batut 

Preparació:

-Amasseu la farina amb el sucre, els ous, la sal, el llevat, la mantega i la ratlladura de llimona.
-Aneu afegint-hi llet de mica en mica, fins formar una massa homogènia i que es desenganxi de les mansDeixeu-la reposar 30 minuts.
-Formeu un pa rodó i en el mig feu-hi un forat, i aneu-lo engrandint fins a formar una corona.
-Pinteu-lo amb oli i repartiu-hi per sobre, clavant-los, els ous durs amb clova.
-Pinteu-ho amb ou batut i empolvoreu-hi sucre per sobre.
-Deixeu-ho fermentar uns 20 minuts i poseu-ho al forn a 170º uns 45 minuts.

Font: Gastriteca.cat

Recommended Posts