Feliç diada de Sant Jordi
Arriba una de les festes més estimades de l’any, i aquest any viurem aquesta jornada des de casa i d’una forma molt diferent.
Molts forners i pastissers han continuat elaborant i servint a domicili els seus dolços i pans tradicionals per commemorar aquesta data fidels a les tradicions.
Concretament el mestre forner Daniel Jordà enguany ha elaborat un pa de Sant Jordi inspirat en les escates de el drac de Sant Jordi, utilitzant com a base el seu aclamat brioche i amb sobrassada i formatge com a protagonistes.

Ens ha compartit la seva recepta perquè puguem fer-ho també a casa. Els ingredients són els següents:
- 30 g. de sucre
- 10 g. de sal
- 300 g. de llet
- 50 g. d’aigua
- 75 g de mantega
- 500 g. de farina de força Moretó
- 15 g. de llevat
- 70g de sobrassada
- 50-70 g de formatge
Barrejarem tots els ingredients començant pels secs. Farem el pastat bàsic dividint la massa resultant en 3 parts iguals. A una part hi afegirem la sobrassada, a l’altra el formatge i a una altra res (o algunes nous si vols).
Per separat pastarem les 3 masses i tallarem en peces d’uns 100g cadascuna. Deixarem reposar fins que doblin el seu volum i amb un corró formarem planxes de cada massa.
Apilarem les planxes vermella i groga dues vegades i recobrirem amb la massa blanca.
Posarem la peça acabada en una safata i deixarem que doble el volum abans d’enfornar a 180 C durant 12-15 minuts.
Confinats o no, amb aquest pa de ben segur que podrem seguir gaudint en companyia dels més estimats.